You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
3 titule u 100 km! Futog, OFK Beograd i Partizan podelili titule!
Pregled sezone

3 titule u 100 km! Futog, OFK Beograd i Partizan podelili titule!

Zavrsena je istorijska 55.sezona Balkanike. Modernizacija Balkanike obelezila je celokupnu sezonu, a borbe na terenu i rezultatski, tako da ce se po svemu sudecu ova sezona dugo pamtiti i spominjati.

 U 1.Ligi Futog je uspeo da konstatnom igrom zadrzi prvo mesto koje je imao vecim delom sezone i sebi upisao drugi ligaski trofej u istoriji kluba. U prilog timskoj igri ide i cinjenica da su cak 3 igraca imala po 9 golova, a StormMm iako 2 gola manje pogodio je onda kada je bilo najpotrebnije u 16.kolu i time omogucio svom timu da sezonu zavrse sa 5 vezanih pobeda. U to ime pozvali smo kapitena Futoga Ozirisa za komentar na igre svojih saigraca i na konstataciju da ih krasi timski duh i sloznost on kaze:

 U pravu si totalno, to su upravo dve glavne stvari koje krase nas tim, jer bez toga nista ne bi bilo moguce, jednostavno kad imas takve saigrace za koje nikad ne moras da mislis da li je neko od njih tipovao, i toliko dugo na okupu u maltene istom sastavu, uz minimalne promene samo zbog vise sile, onda taj spokoj i jedinstvo postaju nase glavno oruzje, uz naravno neizostavni ljudski, pa onda i tipsterski kvalitet koji nije upitan. Srecan sam sto bas njih trojicu imam u timu, ali nista nije slucajno, i uvek imam neki osecaj u zivotu koji me vodi do toga sta treba uraditi, tako je bilo i sa odabirom svih njih, i drago mi je da nisam pogresio, dace Bog da ih upoznam i u realnom zivotu, to mi je iskreno velika zelja ali do sad se nije dalo da se ispuni, verujem da hoce u sto skorije vreme.

 Mi smo stvarno imali puno uspona i padova tokom cele istorije ucesca u ovom takmicenju, ali to je kada gledam iz danasnjeg ugla ocigledno bilo neophodno da bismo sazreli kao ekipa, sada smo dosli do nekog nivoa koji je dosta visok, no najbitniji je kontinuitet, jer se svako opustanje skupo kaznjava, pogotovo u eliti, a to dobro znaju pogotovo ekipe koje su kao i mi medju onima sa najduzim stazom u Balkan Ligi.

 
Pre dve sezone ekipa Futoga je osvojila I Intertoto Kup, to su 2 titule u 3 sezone, neko bi rekao da titule postaju svakodnevnica?

 Da, to je zaista lep podatak, uspeli smo da objedinimo u kratkom vremenu i pehar u Intertoto Kupu, i sada i sampionsku titulu, ali naravno da nas to nece uljuljkati, sigurno necemo "poleteti" zbog toga, jer znam svoj karakter, ali i mojih saigraca, svaki rival se mora postovati, bez obzira na ime i dosadasnja dostignuca, kao i trenutnu poziciju na tabeli, tako da kod nas uoci svakog meca ne postoji fraza "lako cemo", takav pristup se najcesce obije o glavu onima koji ovom projektu ne pristupaju dovoljno ozbiljno. Jako mi je drago sto smo napokon povezali nekoliko zadnjih sezona u eliti, jer znam da smo uvek imali problema u ranijem periodu, kada smo bili po jednu sezonu u najjacem rangu, a onda ispadali u drugu, pa i u trecu ligu, to ne krijem, i nije bilo lako, bilo je i potcenjivanja nase ekipe, a sve ovo spominjem da bi se znalo da se nekad mora proci trnovit put do uspeha, ali upravo to nas je i ojacalo, i zaista smatram da mozemo u narednom periodu u najmanju ruku biti redovan ucesnik Prve Lige.

 A da li Futog ima nove ambicije...

 Mogu reci da su nam dalji planovi vezani za dodatni napredak kroz taj najjaci filter kroz koji se prolazi u ovoj pravoj "Superligi", cilj je (p)ostati redovan ucesnik tzv. "Primere", a naravno teziti ka tome da se uvek bude medju timovima koji se bore za neku od medalja, iskreno jos smo daleko od najtrofejnijih ekipa u takmicenju, ali da ne verujem da mozemo biti jednog dana medju njima, ne bih ni ulazio u sve ovo. Kod nas u timu nema sujete, nama nije toliko bitno ko je kapiten, od nas cetvorice samo jos Stormm kao najnoviji clan nije nosio kapitensku traku, no i to ce se sigurno desiti jer imam apsolutno poverenje u svakog od njih, mnogo puta sam to pominjao ali nije zgoreg ponoviti, jednostavno uoci svakog kola imam mir i spokoj jer kad imate takve majstore onda ne brinete puno za ishod protiv koga god da igrate, i uvek i protiv svakog idemo na pobedu. Ja sam inace veliki analiticar i statisticar, i to mi dosta pomaze pri tipovanju, iskreno bilo mi je krivo sto ranijih sezona nisam po golgeterskom ucinku bio na nivou na kojem je potrebno, ali verujem da je bilo neophodno da jos za nijansu pojacam fokus na ovo takmicenje da bih vise pomogao timu, a hvala Bogu u tome sam uspeo, tako da je to glavni razlog moje ranije slabije forme. Uvek sam surovo iskren prema sebi, to pomaze i u svakodnevnom zivotu, dakle sam sam bio glavni krivac za to, ocigledno nisam dovoljno paznje posvetio celom projektu, i bila mi je potrebna maksimalna posvecenost, a sada mi se sve to vraca.

  Nova sezona krece vec u subotu i mnogi se pitaju da li ce u ovom kratku period moci da se resetuju i svezi udju u sezonu...

 Pred nama su novi izazovi, odbrana titule ce biti bar duplo teza od osvajanja iste, ali ucinicemo sve da sto skuplje prodamo kozu.

 Za kraj razgovora imao je i poruku...

 Hvala svima na cestitkama i nadam se da cu u sto skorije vreme u eliti videti i nase prijatelje iz Vose, kao i Radnicki Nis, Zemun, Dinamo Zagreb, Neshkov Teteks, ali i Dinamo Vranje, Holy-jevo Domzale, kao i Cukaricki i Novi Sad, a zelja mi je da i Zvezdu ponovo vidim u Prvoj ligi. Sve ove ekipe su ili medju najstarijim ili najtrofejnijim ucesnicima Balkan Lige, i drage su nam, a zeleo sam da ih sve spomenem ovom prilikom, jer to zasluzuju, i zelim im da se sto pre nadju u probranom drustvu, jer su predugo odsutne iz istog, porucio bih im da samo uz maksimalan trud i zalaganje mogu opet da ukrste koplja sa najjacim timovima Balkanike, fale njihovi komentari i "peckanja" u grupi, jer to daje dodatnu draz svemu ovome, a mi ih zeljno iscekujemo! Ne zamerite na dugackom tekstu, ali zeleo sam da spomenem sve sto mi je na dusi, i hvala onima koji su sve procitali, veliki pozdrav svima, i za kraj poruka: sanjajte velike stvari, jer snovi se ostvaruju ako dovoljno verujete u njih, ziveli!

 

Srebrnu medalju uzela je ekipa Rada predvodjena Dr.Ivanom. Ovo je njihova treca medalja u veoma kratkom periodu i sigurno da ce u buducnosti gledati da odu korak dalje. Brozanu medalju osvojila je ekipa Macve predvodjena Rudnjakom I ovo je njihova prva medalja kojom su sebe stavili na mapu Balkanike.

 Pehar najboljeg strelca poneo je FOX88077 iz ekipe Radnickog 1923 I svojim igrama doveo ekipu do visokog 5.mesta i Intertoto Cupa.

 Samo je FK Sindjelic uspeo da pobedi u barazu, dok su prvoligaski status izgubile ekipe Rekreativa, Papuka i Mornar iz Bara. Dok su se prvoligasima pridruzili velikan Balkanike Dinamo Zagreb, Obilic i ekipa Teteksa koja moze se reci decenijama ceka svoj prolaz u 1.Ligu i konacno su uspeli u tome.

 U 2.Ligi trajala je velika borba za svako mesto i mnogo ekipa je za bod ili dva propusitlo sansu za prolaz, a najvise “znanja i srece” imali su igraci legendarnog Veleza iz Mostara koji zbog renomea svog kluba nisu dozvolili da se vise od jedne sezone zadrze u popularnoj Cvajti. Pored njih direktan prolaz obezbedili su i igraci Hrvatskog Dragovoljca koji ce drage volje prihvatiti da igraju 1.Ligu sa najboljim ekipama Balkanike. Brodarac je jedina ekipa koja preko baraza nije uspela u visi rang, hteli su agresivnom igrom i prelazima protiv Sindjelica da prodju, ali je iskustvo Sindjelica na kraju presudilo. Iz Lige su direktno ispali “juznoprugasi” Dinamo Vranje i Car Konstantin, dok Crvena Zvezda nije uspela preko baraza da zadrzi svoj status. A ponovo u Cvajti videcemo ekipe Zeljeznicara I Bezanije koje su obezbedile direktan plasman kroz svoje 3.Lige

 U Evropi..evropski i istorijski. Verovatno nikada vise novinskih clanaka i kupovine ulaznica na crnom trzistu nije bilo. Gledaoci nisu ostali uskraceni za fenomenalan fudbal I pregrst golova. Prvi mec na programu bio je mec Intertoto Cupa, dva velikana Partizan i Dinamo Zagreb.  Ulog je bio veliki, vec puni muzeji ova dva kluba mogli su da dobiju jos vise na vrednosti. Pocele su ekipe agresivno sa 2 ista prelaza, a u drugom delu igre kada se igralo smirenije i izgledalo da je Dinamo za nijansu blizi pobedi, ali Bukovik fenomenalnim pogotkom na Juventus donosi prednost svojoj ekipi, a ispostvailo se i pobedu i trofej. Ovom pobedom Partizan je postao tek druga ekipa u istoriji Balkanike kojoj je poslo za rukom da osvoji svaki moguci trofej po jednom. (Ligu, Elite Cup, Intertoto Cup i Kup).

 U udarnom terminu, finalu Elite Cupa sastale su se ekipe OFK Beograda i Marsonije. Krenulo se agresivno sa prelazima kao na utakmici Intertoto Cupa, a zavrsilo se na slican nacin pogotkom Nikice. Tako je ekipa "Romanticara" stigla do svoje druge titule u Elite Cupu i jos jednom potvrdila fenomenalnu formu jer su u prosloj sezoni osvojili srebrnu medalju. Ovo je ujedno bila i "osveta" Marsoniji koja je prosle sezone ispred nosa njima uzela titulu u Ligi. Tako da su bar malo ublazili rane. Ekipa Marsonije predvodjena Marsom nije bila pognute glave jer su u poslednje dve sezone ostvarili velike rezultate u vidu titule i igranja finala Elite Cupa, a vec sledece sezone imace priliku za napad na Intertoto Cup.

 Sledeca sezona pocinje u subotu 06.06.2021.a prijave Administraciji trajace do cetvrtka uvece kada se salju parovi. Na free agent listi se nalazi rekordan broj od 65 igraca. Organizujte se, napravite ekipu i budite deo najbolje igre na Balkanu.

 

Srecno svima u novoj sezoni!

Komentari
OZIRIS

Bravo za celokupan tekst, svaka čast na trudu!

Poslednji komentari
  • Ching Shih » Sjajan osvrt na proslu i odlican uvod u novu sezonu...

  • DonSiete » Godinama sam tajio godiste rodjenja na chatu samo zbog ovog ludog lika ? svako njegovo izl...

  • Bart » Slavni u Muki u izdanju gde on nije taj koji postavlja pitanja. U Nisu sutra na trafikama ...

  • marsa » ko bi reko da celavi bosanac zna odgovarat na pitanja...

  • kizam » Odlica intervju Ozija brata!!!...

  • nedja92 » pitanje kako privuci jos ljudi u ovu igru ja tek pocinjem ali mi se izuzetno svidja ...

  • OZIRIS » Bravo za celokupan tekst, svaka čast na trudu!...

  • zztopbg » Kume ja moram javno da se izvinim jer sam uz Plekaneca i Barta naveo još jednog igrača -...

  • kapelo » Kume ne preteruj,da stignete Partizan......a jel vi verujete u deda mraza_? Kada se izuzme...

  • zztopbg » Kume sve si objasnio...sve je ovo igra ali i VISE OD IGRE...momci iz administracije su se ...

  • Ching Shih » podrzavam da legende imaju svoj kutak o lepim starim vremenima, kad je konkurencija bila s...

  • Bart » Bolje od sportskog zurnala uz kaficu. Veliko bravo za ideju intervjua i veliki pozdrav za ...

  • Muki_SA » Hahahahahah ??? Polako, ali sigurno će Slavni Velež biti najslavniji klub Balkan lige s...

  • FLOYD 94 » Sećam se da su se tu nešto pojavljivali i neki momci iz NS, valjda Vojvodina, sada niže...