You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Trese se Slavonski Brod, Dragovoljac i Obilic do evropskih titula!
Pregled sezone

Trese se Slavonski Brod, Dragovoljac i Obilic do evropskih titula!

Jos jedna uzbudljiva sezona je iza nas, ni ovoga puta nije izostala drama u poslednjim kolima. Marsonia je uspela da u poslednjem kolu pobedi Rad i u direktnom duelu donese sebi drugu titulu Balkanike u istoriji kluba. Dugo je Rad bio prvi na tabeli, imao veliku prednost, izgledalo je kao da ce do titule moci 2 ili 3 kola pre kraja sezone. Medjutim, Marsonia je sve vreme pratila Rad, smanjivala prednost i u poslednjem kolu agresivnom igrom sa prelazima uspeli su da naprave cudo na zaprepascenje javnosti Balkanike. Ipak, u razgovoru kapiten ekipe marsa rekao je da on ne smatra da je bilo cudo "ne bih smatro da smo napravili cudo jer smo konstantno bili u blizini rada.u posljdnjem kolu kad smo vidjeli da odlucujemo sami o sebi za razliku od prve titule gdje smo imali puno srece da uzmemo titulu.napravili smo dogovor posto nam je trebala pobjeda .nasa dva mlada smetala u ekipi marineli i gale da nas dva iskusna igraca marsa i raven odigramo prijelaz sto nam je u konacnici i donijelo titulu. Smatram da je sreca konacno i nama malo pomogla da dodjemo do titula jer smo vec jako dugo u eliti."

Na pitanje kako su uspeli da isprate fenomenalan ritam ekipe Rada imao je da kaze: "sezonu smo otvorili dobro stalno smo bili u vrhu jedino ja kao kapiten sam imao problem sa pogadanjem tipova medutim to se promjenilo pri kraju sezone kad sam pogodio tri prijelaza zaredom tako da smo ostali u konkureciji za titulu iako smo u zadnjim kolima imali tezak raspored .ofku. partizan"

Ovom titulom ekipa Marsonia stavila je sebe medju retke ekipe koje su uspele da osvoje titulu 2 puta, a osvajanje trece titule svrstao bi ih u klub klubova sa 3 titule gde spadaju samo OFK Beograd, Novi Sad i Dinamo Vranje. Zato smo pitali kapitena kakvi su planovi za buducnost:

" Planovi za buducnost je da i dalje promoviramo Slavonski brod ,i Marsoniu crno bjele boje koja osim po vrhunskim napadacima Mandzukicu i Olicu bude poznata na ovom preljepom sajtu na 4 dobra prijatelja koja ju predstavljaju" rekao je marsa.

Imao je i poruku za ekipu Rada "za kraj pozdrav ekipi Rada na borbi do zadnje minute" cime je pokazao velicinu u pobedi i da se saoseca sa ekipom Rada. Kad smo kod ekipe Rada igraju fenomenalno poslednje 2 sezone, 2 puta su ostali kratki za titulu Balkanike i jednom u finalu Intertoto Cupa. Ako ovako ne nastave niko ne sumnja da ce ih bogovi Balkanike nagraditi za dobre igre i trud. 

Bronzu je osvojila ekipa OFK Arandjelovca koja do sada nije uspela da osvoji titulu, ali je zato preplacena na medalje, ovo je njihova treca bronzana medalja, a pored nje imaju i jedno srebro. Ligu su direktno napustile ekipa Macve i velikan Dinamo Zagreb koji je bio manje efikasan ove sezone u odnosu na prethode i mozdaa su mogli da se izvuku kroz baraz, ali 33 primljenih ih je zakucalo na poslednje mesto. Prvoligaski status preko baraza je izgubla ekipa Horizont Turnovo, dok su OFK Beograd, Radnicki 1923 i Obilic zadrzali status iz prethodne sezone.

Titulu najboljeg strelca poneo je kapelo, a ovo je njemu peta zlatna kopacka i jos dugo ce biti jedino nosilac te titule. Ove sezone je odlucio da bude agresivan, igrao prelaze, sutirao slobodnjake, uzimao penale i na kraju stigao do neverovatnih 15 golova i zadao domaci zadatak svim igracima. A naravno i svojim saigracima jer je uspeo da postigne skoro polovinu golova Partizana i mozemo reci glavni razlog zasto je Partizan mogao do medalje u poslednjem kolu.

U 2.ligi direktan prolaz ostvarile su ekipe sa Novog Beograda i Osijek, a samo je Papuk preko baraza uspeo da isparira prvoligasu i tako dodje do promocije. U donjem delu status je uspela da zadrzi jedino ekipa Feniks Raca posle majstorice u barazu. Dok su Hajduk Split, Zeljeznicar i Rekreativo ostali kratkih rukava u barazu. 

3.Liga je od 6 mogucih ekipa poslala 5 u 2.Ligu, samo Novi Sad trostruki osvajac Balkanike nije uspeo posle majstorice da dodje do promocije. Direktan prolaz obezbedile su ekipe Radnickog iz Nisa i Krajine, a preko baraza ekipe Crvene Zvezda koja igra toplo-hladno i nikada ne znamo kakvu cemo Zvezdu dobiti. Krivanj koji je uvek nezgodan i aktuelan kako u Ligi tako i u Evropi i ekipa Vojvodine koja se konacno aktivirala i dominantno sa 6:1 resila svoj baraz duel.

Evropski Kupovi donesi su nove sampione u vidu Hrvatskog Dragovoljca koji je fenomenalnim igrama osvojio Elite Cup. Uspeli su da prodju grupu sa Borcem iz Cacka koji ih je docekao i u finalu, sa Radom koji je u fenomenalnoj formi i ekipom Novog Beograda koja je igrala odlicno i bila prva u 2.Ligi. Zatim su izbacili aktuelne sampione Balkanike Futog, u polufinalu uspeli da posle poraza 2:1 u prvom dobiju dobru ekipu Brodarca 2:0 i tako obezbede sebi mesto u finalu sa stilom gde su dominantno sa 3 gola dosli do svoje prve titule.

U Intertoto Kupu, u finalu sastale su se ekipe Obilica i Teteksa. Obilic je imao tesku sezonu iza sebe, 17 kola u Ligi, baraz meceve gde su obezbedili opstanak, a sve to paralelno igrajuci Evropu. Posle 1:1 u prvom mecu u nedeljnoj majstorici uspeli su da pobede ekipu Teteksa rezultatom 3:2 i tako dodju do svoje druge Intertoto titule.

Nova sezona krece 16.marta, a mozemo ocekivati najvecu konkurenciju u istoriji Balkanike, 68 timova sa najvisim mogucim ambicijama.

Neka najbolji pobedi! 

Komentari
Poslednji komentari
  • Ching Shih » Sjajan osvrt na proslu i odlican uvod u novu sezonu...

  • DonSiete » Godinama sam tajio godiste rodjenja na chatu samo zbog ovog ludog lika ? svako njegovo izl...

  • Bart » Slavni u Muki u izdanju gde on nije taj koji postavlja pitanja. U Nisu sutra na trafikama ...

  • marsa » ko bi reko da celavi bosanac zna odgovarat na pitanja...

  • kizam » Odlica intervju Ozija brata!!!...

  • nedja92 » pitanje kako privuci jos ljudi u ovu igru ja tek pocinjem ali mi se izuzetno svidja ...

  • OZIRIS » Bravo za celokupan tekst, svaka čast na trudu!...

  • zztopbg » Kume ja moram javno da se izvinim jer sam uz Plekaneca i Barta naveo još jednog igrača -...

  • kapelo » Kume ne preteruj,da stignete Partizan......a jel vi verujete u deda mraza_? Kada se izuzme...

  • zztopbg » Kume sve si objasnio...sve je ovo igra ali i VISE OD IGRE...momci iz administracije su se ...

  • Ching Shih » podrzavam da legende imaju svoj kutak o lepim starim vremenima, kad je konkurencija bila s...

  • Bart » Bolje od sportskog zurnala uz kaficu. Veliko bravo za ideju intervjua i veliki pozdrav za ...

  • Muki_SA » Hahahahahah ??? Polako, ali sigurno će Slavni Velež biti najslavniji klub Balkan lige s...

  • FLOYD 94 » Sećam se da su se tu nešto pojavljivali i neki momci iz NS, valjda Vojvodina, sada niže...