You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Romantika je ponovo u modi, Borca i Karpos podelili evropske titule!
Pregled sezone

Romantika je ponovo u modi, Borca i Karpos podelili evropske titule!

Posle duzeg vremena vesti Balkanike ponovo na sajtu. Vracamo se sa pregledom sezone, a u toku sezone mozete ocekivati intervjue sa veteranima igre i novim nadolazecim talentima. Iza nas je 66. sezona i titulu je kao pre dve godine uzela ekipa OFK Beograda. Mancester Siti Balkanike kako volimo da kazemo, opet je dominantnom sezonom i svojim igrama ispisao jos jednu stranicu istorije. Sam pogled na tabelu reci ce vam kao da nisu imali konkurenciju i da nije imao ko da im zapreti ove sezone, ali istina je da OFK Beograd u pocetnim kolima nije bio u vrhu tabele, bilo je previse konkurenata. Konstantnom igrom, dobrim gadjanjem cak i kad se kockice ne bi poklopile odrzali su korak sa vrhom i kada je bilo najpotrebnije u skladu sa iskustvom dodali su gas u zavrsnici i furiozno zavrsili sezonu bukvalno ostavljajuci u prasini konkurente sa 7 bodova zaostatka. U poslednjih 8 kola imali su 6 pobeda, jednu neresenu i jedan poraz. To nije recept samo za osvajanje titule, nego i za ispisivanje istorije uz dominantnu predstavu za njihovu sestu titulu u istoriji kluba. Sada su se odvojili kao drugi najtrofejniji klub i na samo dve titule od Partizana. Kao i svake sezone uvek neko iz ekipe iskoci i ima fenomenalnu sezonu te su ove to bili tesnjar i nikica, sa 13 odnosno 11 golova.

Horizont Turnovo je opet ostao kratak za sampionsku titulu i osvojio srebro drugo po njih, dok se Borac BL sve cesce nalazi u vrhu Balkanike i ovo je njihova treca medalja u poslednjih 6 sezona. Tako da se sve vise prica da bi mozda oni mogli biti naredni osvajaci Balkanike jer igre koje pruzaju pokazuju da mogu da igraju sa najboljim ekipama. Primeru su napustile ekipe Zemuna, Rijeke i Veleza koji u poslednje vreme ima igracke turbulencije, ali ne sumnjamo da ce velikan Balkanike uskoro da se vrati gde mu je mesto kao vise puta u istoriji.  Najbolji strelac bio je kapelo koji je resio da pokvari zurku OFK Beogradu time sto im nece dozvoliti da igrac njihovog tima uzme i zlatnu kopacku. Ovako je igrac Partizana uvrstio jos jednu zlatnu kopacku u svoju vitrinu i dao poruku da Partizan ne planira da ide nigde i da nece prepustiti svoje mesto najtrofejnijeg tima Balkanike u svakom pogledu.

U 2. Ligi sezonu su obelezile ekipe iz Nisa. Sva 3 tima su uspela da se plasiraju u 1. Ligu. Car Konstantin i Sindjelic su uspeli direktno da se plasiraju, dok je Radnicki Nis preko baraza nasao svoje mesto u eliti. Navijaci iz Nisa jedva cekaju pocetak nove sezone da bi dokazali da je bas njihov tim vladar Nisa. Pored njih preko baraza su promociju i visi rang nasli Hrvatski Dragovoljac i Mornar iz Bara. Popularnu Cvajtu napustila je Feniks Raca i Vojvodina koja je davno u proslosti dozivela slicnu sudbinu. Bice cudno videti Vojvodinu u 3. Ligi, ali su proslog puta uz svo ismevanje uspeli da krenu sa dna i da cak i osvoje titulu Balkanike. Verujemo da ce u narednu uci bas sa tim mentalitetom.

u 3. Ligi velikan Rad je uspeo da se direktno plasira u Cvajtu zajedno sa ove sezone fenomenalnim OFK Vrscem. Busovaca i FK Karpos 93 su uspeli da preko baraza udju u visi rang. Sve ovo su uspeli da urade u velikoj konkurenciji gde su procentualno imali najmanje sanse za uspeh. 34 timova ukupno u trecem rangu tera strah u kosti svim timovima da ce ostati zakucani za dno, tako da ce ulog svake sezone biti sve veci i veci.

O kvalitetu cak i 3. Lige govore rezultati iz Evrope gde su 3 od 4 tima bila upravo iz iste. Iskustvo BSK Borce kao bivseg osvajaca Elite Cupa presudilo je da Krajina ostane kratka. Ovo je druga evropska titula za Borcu, a naredni koraci ce im sigurno biti odbrana istog i pokusaj da se domognu Cvajte u narednoj sezoni. U Intertoto Cupu proslavila se relativno mlada ekipa FK Karpos 93. Najveca kvota na njihovo osvajanje, tako da je ovo mnogima dosao kao sok. Predvodjeni svima dobro poznatim tony2, njegova mlada i puna elana tima je uspela u jednoj sezoni da osvoji evropski trofej i da prodje baraz tako da ce sada iz Cvajte braniti svoju titulu. Mnogi se pitaju da li je ovo sledeca ekipa koja ce napraviti bum i pomrsiti racune mnogim timovima? 

To cemo videti vec u subotu 4. marta kada pocinje nova uzbudljiva sezona Balkanike, a prijave ce biti otvorene  do cetvrtka pre ponoci, kada ce se slati parovi. Ugrabite svoje mesto na najboljoj, najuzbudljivijoj igri na Balkanu. Neka najbolji pobedi...
Komentari
Poslednji komentari
  • Ching Shih » Sjajan osvrt na proslu i odlican uvod u novu sezonu...

  • DonSiete » Godinama sam tajio godiste rodjenja na chatu samo zbog ovog ludog lika ? svako njegovo izl...

  • Bart » Slavni u Muki u izdanju gde on nije taj koji postavlja pitanja. U Nisu sutra na trafikama ...

  • marsa » ko bi reko da celavi bosanac zna odgovarat na pitanja...

  • kizam » Odlica intervju Ozija brata!!!...

  • nedja92 » pitanje kako privuci jos ljudi u ovu igru ja tek pocinjem ali mi se izuzetno svidja ...

  • OZIRIS » Bravo za celokupan tekst, svaka čast na trudu!...

  • zztopbg » Kume ja moram javno da se izvinim jer sam uz Plekaneca i Barta naveo još jednog igrača -...

  • kapelo » Kume ne preteruj,da stignete Partizan......a jel vi verujete u deda mraza_? Kada se izuzme...

  • zztopbg » Kume sve si objasnio...sve je ovo igra ali i VISE OD IGRE...momci iz administracije su se ...

  • Ching Shih » podrzavam da legende imaju svoj kutak o lepim starim vremenima, kad je konkurencija bila s...

  • Bart » Bolje od sportskog zurnala uz kaficu. Veliko bravo za ideju intervjua i veliki pozdrav za ...

  • Muki_SA » Hahahahahah ??? Polako, ali sigurno će Slavni Velež biti najslavniji klub Balkan lige s...

  • FLOYD 94 » Sećam se da su se tu nešto pojavljivali i neki momci iz NS, valjda Vojvodina, sada niže...