You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Istorijska titula za Arandjelovac, Sindjelic i Teteks pokorili Evropu!
Pregled sezone

Istorijska titula za Arandjelovac, Sindjelic i Teteks pokorili Evropu!

Nakon velike borbe u barazu dosli smo konacno do kraja jos jedne 67. sezone Balkanike. Ova sezona nije imala mnogo uzbudjenja, ali nam je jos jednom pokazala koliko je Balkanika nepredviljiva igra da je za uspeh potrebno da se poklopi dosta kockica. Tako su ovosezonski sampioni dosta dominantno osvojili titulu, a osvajaci evropskih titula su ujedno uspeli da direktno ispadnu iz Primere.


OFK Arandjelovac je novi sampion Balkanike! Ekipa koja je mnogo puta u proslosti u naletima znala da ostvari dobre rezultate i bude u vrhu konacno se posle 3 bronzane i jedne srebrne medalje okitila i zlatom. Moze se reci da je liga bila konkurentna samo na pocetku sezone, kasnije su rezultati bili sareni, ali je Arandjelovac sve vreme drzao konstantno dobru igru, dok su ostali timovi ispadali iz trke jedan po jedan. Na kraju su zavrsili sa 6 bodova viska od drugoplasirane ekipe i sama ta cinjenica govori o totalnoj kontroli i dominaciji koju su imali tokom sezone. Niko se posebno iz ekipe nije izdvojio, svi su bili na zavidnom nivou i svako je povukao ekipu u pravo vreme, titulu je lakse osvojiti kada imate na koga da se oslonite ako Vama ne ide. Ovom titulom ekipi OFK Arandjelovca je ostalo samo da osvoje Elite Cup da bi kompletirali sve trofeje, a priliku ce imati vec naredne sezone kada ce se naci u Elite Cupu sa najboljim ekipama Balkanike. gce imat

Srebrnu i bronzanu medalju osvojile su ekipe Osijek i Horizont Turnovo sa 26 bodova. Cak 4 ekipe imale su isti broj bodova, ali ove dve ekipe su bile efikasnije ove sezone i zasluzeno su podelili medalje medju sobom. Titulu zlatne kopacke osvojio je Plekanec. Najvredniji igrac Balkanike je odlicnom igrom ne samo sebi doneo zlatnu kopacku nego i svoju ekipu uzdigao na tabeli posle veoma loseg starta. 

Primeru su napustile ekipe Hrvatskog Dragovoljca, Sartida i Mornar iz Bara, a cast i obraz 1. Lige uspela je da odbrani jedino ekipa Car Konstantina koja je u barazu bila bolja od velikana Balkanike Dinama iz Zagreba. Direktno su ispale ekipe Teteksa i Sindjelica koji sigurno jos zale za neke propuste i crvene kartone sa pocetka sezone. 

U popularnoj Cvajti direktan prolaz ostvarila su ekipe ekipa Zemuna i Rada. Zemun je uspeo da se ekspresno vrati posle ispadanja iz Primere prosle sezone, uz fenomenalnu odbranu sa 18 primljenih golova, dok su u napadu bili veoma raspucani sa 34 golova u mrezi protivnika. Rad je uspeo da se vrati gde mnogi misle da mu je mesto. Cindy je sa fenomenalnih 15 golova prekinula post gradjevinara i u dve sezone su uspeli da prodju put od 3. Lige do Primere sto je malo kojoj ekipi poslo za rukom. Promociju u Primeru ostvarile su ekipe Busovace, OFK Vrsca i Radnicki iz Sremske Mitrovice. Iz Lige su direktno ispale, na veliko razocarenje javnosti, ekipe Veleza iz Mostara i Obilica. Dolazak Mukija u Velez i sok terapija se nisu dobro odrazili po Velez. Mada poznavajuci Mukija ne bi bilo iznenadjenje da je ispadanje i kasniji povratak u Primeru i osvajanje iste sve vreme bio njegov plan. U barazu je Lokomotiva ostala kratka tako da ce i oni svoju srecu traziti u 3. Ligi. 

U 3. Ligi prvi su kroz cilj su prosli Sibenik i nova ekipa na Balkanika sceni FK Index. Da li ce uspeti da nastave u ovakvom ritmu i da li su kadar za velika dela saznacemo vrlo brzo pocetkom sezone u utorak. A kroz baraz je uspela da se plasira samo ekipa Kolonije. Ovo nije bila sezona treceligasa i pred njima je pauza u kojoj ce morati da podignu svoj nivo igre i pobegnu iz kandzi 3. Lige koja je znala da mnoge timove penzionise i ugasi. 

Ovu sezonu su u svakom smislu obelezile ekipe Teteksa i Sindjelica. Dve ekipe koje su u paru i ruku pod ruku uspele da ispadnu iz Primere su se okitile zlatom na evropskoj sceni. Da li su u jednom trenutku digli ruke od Lige i sve karte bacili na osvajanje Evropske titule koju nemaju u svojim vitrinama. Da li je zrtva bila vredna ispadanja iz Primere? Iz price sa njima oni su zadovoljniji ovakvim scenarijom i spremni su da se na krilima dobre igre iz Evrope vrate u Primeru. Da li ce se to desiti? Ostaje nam da vidimo u utorak 25. aprila od 19.30 kada pocinje nova sezona Balkanike! Srecno svima i neka najbolji pobedi 



Komentari
Ching Shih

Sjajan osvrt na proslu i odlican uvod u novu sezonu

Poslednji komentari
  • Ching Shih » Sjajan osvrt na proslu i odlican uvod u novu sezonu...

  • DonSiete » Godinama sam tajio godiste rodjenja na chatu samo zbog ovog ludog lika ? svako njegovo izl...

  • Bart » Slavni u Muki u izdanju gde on nije taj koji postavlja pitanja. U Nisu sutra na trafikama ...

  • marsa » ko bi reko da celavi bosanac zna odgovarat na pitanja...

  • kizam » Odlica intervju Ozija brata!!!...

  • nedja92 » pitanje kako privuci jos ljudi u ovu igru ja tek pocinjem ali mi se izuzetno svidja ...

  • OZIRIS » Bravo za celokupan tekst, svaka čast na trudu!...

  • zztopbg » Kume ja moram javno da se izvinim jer sam uz Plekaneca i Barta naveo još jednog igrača -...

  • kapelo » Kume ne preteruj,da stignete Partizan......a jel vi verujete u deda mraza_? Kada se izuzme...

  • zztopbg » Kume sve si objasnio...sve je ovo igra ali i VISE OD IGRE...momci iz administracije su se ...

  • Ching Shih » podrzavam da legende imaju svoj kutak o lepim starim vremenima, kad je konkurencija bila s...

  • Bart » Bolje od sportskog zurnala uz kaficu. Veliko bravo za ideju intervjua i veliki pozdrav za ...

  • Muki_SA » Hahahahahah ??? Polako, ali sigurno će Slavni Velež biti najslavniji klub Balkan lige s...

  • FLOYD 94 » Sećam se da su se tu nešto pojavljivali i neki momci iz NS, valjda Vojvodina, sada niže...