You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Sinđelic iz Niša do svoje druge titule!
Pregled sezone

Sinđelic iz Niša do svoje druge titule!

22 sezone trajao je post Sindjelica od poslednje titule kada su u 30.sezoni osvojili titulu. Posle mnogo turbulencija, ispadanja iz 1.lige i povratka u istu uz konstatne izmene igraca. Pred pocetak sezone su vratili u tim igraca Negotinac sa kojim su osvojili prvu titulu i izgleda da je on bio taj tajni sastojak u formuli osvajanja titule. Da je njegov dolazak doveo do veceg nivoa igre kako individualne tako i timske govori cinjenica da su postigli 39 golova od toga 3 igraca (Naruto2403,Negotinac, Vlada993) postigli 10 po golova, a kapiten ekipe stefanzlatic jedan gol manje. Vec u samoj zavrsnici prvenstva su obezbedili dovoljnu prednost da imaju sve u svojim rukama i sa 7 bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu sebi doneli titulu sampiona Balkanike. 

Pratioci i osvajaci medalja su bili Brodarac koji dolazi do svoje prve medalje i ekipa Radnicki 1923 koja vec drugu uzastopnu sezonu uzima bronzanu medalju. Ako na to dodamo i titulu Intertoto Cup-a pre 4 sezone mozemo reci da su sebe stavili na mapu Balkanike i da ih sigurno mozemo svrstati u favorite za vrh naredne sezone. 1.Ligu je napustili su proslosezonski sampioni Mornar Bar, Radnicki Nis posle 20 uzastopnih sezona prvoligaskog statusa i ekipa Varteksa posle neuspenog dvomeca u barazu. Status su preko baraza zadrzale iskusne i svima znane ekipe Partizan, Dinamo Zagreb i Dinamo Vranje. Poslednji su imali dodatnog razloga za slavlje jer su posle 1.kola imali -4 boda i uspeli da obezbede opstanak. Slicnu subdinu imala je i ekipa OFK Beograd, koja je na kraju uspela da postigne i najveci broj golova (42) u Ligi i ode korak dalje plasmanom u Intertoto Cup. Titulu zlatne kopacke poneo je markozzz96 sa fenomenalnih 14 golova.

U drugoj ligi direktan prolaz u 1.Ligu obezbedile su po prvi put u istoriji kluba Feniks Raca i ekipa Zemuna koja je vise puta bila prvoligas i vracaju se tamo gde veruju da im je mesto. Nosteria je preko baraza uspela da udje u visu ligu predvodjena fenomenalnim pimpbeckham-om koj je drugu sezonu najbolji strelac "Cvajte". Prosle sezone imao je 15, a ove sezone 16 golova. Iako su mnogi klubovi bili zainteresovani za njegovo angazovanje posle ovih igara bio je izricit u tome da ostane lojalan Nosteriji. 2.Ligu napustile su ekipe Vozdovac i Rudar Pljevlja. A preko baraza i dvomeca opstanak nisu uspele da izbore ekipe Pelistera, Buducnosti i Rusnja.

3.A-Liga je dala 2 nova tima za "Cvajtu" u vidu dva Hajduka. Jednog iz Kule direktno, a drugog iz Splita preko baraza. Dok je 3. B-Liga poslala 3 tima Macvu kao direktnog, a Bezaniju i BSK Borcu preko baraza.

Nova sezona pocinje 12.09.2020.god. u kojoj cemo vratiti i Evropska takmicenja u kalendar Balkanike i time podici uzbudjenje na visi nivo. 

Srecno

Komentari
Poslednji komentari
  • Ching Shih » Sjajan osvrt na proslu i odlican uvod u novu sezonu...

  • DonSiete » Godinama sam tajio godiste rodjenja na chatu samo zbog ovog ludog lika ? svako njegovo izl...

  • Bart » Slavni u Muki u izdanju gde on nije taj koji postavlja pitanja. U Nisu sutra na trafikama ...

  • marsa » ko bi reko da celavi bosanac zna odgovarat na pitanja...

  • kizam » Odlica intervju Ozija brata!!!...

  • nedja92 » pitanje kako privuci jos ljudi u ovu igru ja tek pocinjem ali mi se izuzetno svidja ...

  • OZIRIS » Bravo za celokupan tekst, svaka čast na trudu!...

  • zztopbg » Kume ja moram javno da se izvinim jer sam uz Plekaneca i Barta naveo još jednog igrača -...

  • kapelo » Kume ne preteruj,da stignete Partizan......a jel vi verujete u deda mraza_? Kada se izuzme...

  • zztopbg » Kume sve si objasnio...sve je ovo igra ali i VISE OD IGRE...momci iz administracije su se ...

  • Ching Shih » podrzavam da legende imaju svoj kutak o lepim starim vremenima, kad je konkurencija bila s...

  • Bart » Bolje od sportskog zurnala uz kaficu. Veliko bravo za ideju intervjua i veliki pozdrav za ...

  • Muki_SA » Hahahahahah ??? Polako, ali sigurno će Slavni Velež biti najslavniji klub Balkan lige s...

  • FLOYD 94 » Sećam se da su se tu nešto pojavljivali i neki momci iz NS, valjda Vojvodina, sada niže...