Gibson je tek četvrta ili peta napadačka opcija u Minesoti, međutim ova granica je vrlo dobra za današnji meč i moram je iz tog razloga iskoristiti.

On igra vrlo solidno ove sezone i u ofanzivi iako mu je primarno zaduženje da dominira u odbrani, a trenutno je i u finoj formi, te ima sedam overa na poslednjih deset utakmica. Granicu ne prelazi gotovo isključivo onda kada naspram sebe ima neku elitnu PF odbranu ili kada na terenu provede malo vremena, a sumnjam da će to biti slučaj danas jer Lejkersi u novom sastavu izgledaju solidno i skupo će prodati kožu pred pauzu.

Gibson im je ove sezone već ubacio 23 i 14 poena, no to i ne čudi kada se u obzir uzme podatak da su gosti drugi najgori tim lige kada je reč o primljenim poenima da PF pozicije pošto primaju 23.2 u proseku po meču. Kuzma i Rendl ne mare mnogo za odbranu, Nens koji ju je jedini igrao je otišao u Klivlend i mislim da će protivnički krilni centri sada još lakše izlaziti na kraj sa Lejkersima. Gibson dobro koristi dati prostor, razume odlično košarku i ne sumnjam da ve koristiti prostor koji će sasvim sigurno dobiti. Ovih 12 poena je malo ako uđe u ritam, pa se tome i nadam.

Početak: Petak, 16.02.2018. 03:00
Tip: Taj Gibson 11.5 više
Kvota: 1.85
Kladionica: Mozzart