Poker je jedna od najpopularnijih casino igara, ali i igra koja se nerijetko nađe među prijateljima na raznim druženjima jer ima veliku dozu kompetitivnosti i zahtjeva puno vještine. Kada je o pokeru riječ, on nije klasična igra na sreću jer pitanje pobjednika će uvijek uvelike ovisiti o samim igračima i njihovoj sposobnosti da nadmudre svoje protivnike. Upravo je zato moguće unaprijediti svoju razinu vještine, a danas postoji i mnogo stranica poput ovog online poker Croatia vodiča na kojima je moguće to postići. Upravo zato donosimo neke od najjednostavnijih savjeta koji bi vam trebali pomoći da postanete bolji igrači pokera.

Igrajte manje ruku i budite agresivniji

Ako se nalazite za poker stolom s još osam drugih ljudi, sudjelovanje u svakom dijeljenju definitivno će značiti vaš brzi kraj i gubitak svih sredstava. Da bi povećali svoje šanse za uspjehom, trebate igrati manje ruku, a kada ih igrate i vjerujete da ste dovoljno jaki za odnijeti pobjedu, morate igrati agresivno. Vaš agresivni stil igre dat će do znanja protivnicima da ste jaki, čak i kada to možda niste, a to će naposljetku svakako povećati vaše šanse za dobitkom.

Igrajte brzo kada imate dobitnu ruku

Kada igrač igra polako i previše razmišlja o ruci koju ima, a zatim uloži ili poveća ulog, ostalim igračima daje do znanja da ima potencijalno vrlo jake karte. Međutim, brze reakcije i ulaganje na jaku ruku moglo bi zbuniti protivnike i učiniti im se da srljate bez puno razmišljanja što bi na kraju moglo jako obogatiti ukupni pot koji ćete osvojiti. Ovo se može smatrati i svojevrsnim blefiranjem, iako ste zapravo vi igrač koji će na kraju imati najjače karte.

Odustanite kada niste sigurni

Česta je greška lošijih igrača da im se jako teško odreći već ranije uloženih sredstava, iako su sigurni da nemaju najjače karte. I zaista, ponekad je gotovo nemoguće odustati kada smo uložili tako velik dio svojih sredstava  u ukupni pot, ali znati kada odustati, čak i s ovakvim gubitcima, čini igrače boljima. Forsiranje gubitničke ruke može samo dovesti do još većih gubitaka i nesmotrenijih odluka, a na koncu to može značiti i gubitak svih sredstava ili ispadanje s turnira. Ako postoji nekakva doza nesigurnosti u karte koje imate, uvijek je bolje odustati, a odustati na vrijeme može biti razlika između gubitka i pobjede.

Napadnite ako uočite slabost

Ovo ne bi trebalo doći kao veliko iznenađenje, ali ako primijetite da vaš protivnik pokazuje bilo kakve znake slabosti, vrijeme je da napadnete i to učinite autoritativno i agresivno. Prepoznati slabost protivnika zapravo je najvažnija mogućnost u pokeru i ako se nađete u situaciji da ste u tome uspjeli, prilike za povećanjem svog budžeta bit će ogromne.

Igrajte poker samo ako vam se doista igra

Poker je igra koja od igrača zahtijeva veliku dozu koncentracije i posvećenosti. Stoga je vrlo važno da u pokeru uživate samo onda kada vam se on doista igra jer u protivnom gotovo garantirano nećete zabilježiti neki uspjeh. Ponekad igrači vjeruju u svoju vještinu do te mjere da će zaigrati poker samo kako bi pokušali ekspresno zaraditi, a u biti im se on uopće ne igra, već su vođeni tim drugim motivima. To nikako nije preporučljivo i skoro uvijek vodi prema gubitcima.

Već je davno poznato da se mnogi vole kladiti, ali dobiti na kladionici teže je nego što se čini. Naravno, moguće je ostvarivati dobitke, ali će često biti popraćeni još većim gubitcima ako se kladimo nesmotreno i bez nekog plana i strategije. Srećom, upravo strategija i smjernica za klađenje postoji poprilično puno, a poštivanjem nekih od njih šanse za dobitkom se mogu znatno uvećati. Pokušat ćemo zato spomenuti neke od najbitnijih koje bi svaki igrač trebao usvojiti i iskoristiti prilikom svake oklade jer dokazano pokazuju pozitivne rezultate.

Rukovođenje budžetom

Rukovođenje budžetom spada među najvažnije vještine koje svaki igrač kladionice mora usvojiti. Kada igrač ne vodi računa o tome koliko troši na kladionicu može se pronaći u nekim financijskim minusima iz kojih se teško izvaditi. Rukovođenjem budžetom u svakom će trenutku znati koliko smije uložiti, kako raspodijeliti dobitak i slično. Ovo je posebice bitno ako igrač dugoročno planira uživati u klađenju, bilo da se radi samo o hobiju ili načinu zarade.

Kladite se putem Interneta

Klađenje putem Interneta znatno se razlikuje od tradicionalnog klađenja. Igrači koji koriste online kladionice mogu ekspresno reagirati i odigrati na neki ishod na temelju informacije koju su upravo tog trena saznali. Također, upravo je rukovođenje budžetom puno jednostavnije i lakše online jer u svakom trenutku možemo pristupiti povijesti naših oklada i imati uvid u to koliko smo uspješni ili neuspješni bili u određenom vremenskom periodu.

Istražujte

Velik dio odabira sportskog događaja na koji igrati je istraživanje. Prvenstveno je riječ o istraživanju različitih statistika i podataka koji bi mogli imati utjecaj na konačni ishod sportskog susreta, a zatim je bitno pronaći i najbolju kvotu. Na Internetu postoji pregršt različitih kladionica koje gotovo nikad nemaju iste kvote na određene ishode pa je moguće u jednoj kladionici pronaći puno isplativiju ponudu nego što je ona u drugoj. Istraživanje zahtijeva i nešto više vremena od igrača koje mora biti spreman odvojiti kako bi povećao svoje šanse za dobitkom.

Pratite određene ekipe i igrače

Kada otvorimo dnevnu ponudu sportske kladionice, možemo vidjeti i tisuće sportskih događaja koji će se odigrati samo u periodu od 24 sata. Jednostavno je nemoguće biti upućen u njih sve i poznavati sve timove i igrače koji će tog dana nastupati. Zato bi se trebali ograničiti i prilikom praćenja sportskih ishoda i statistika bazirati samo na određeni broj sportskih entiteta jer ćemo ih u tom slučaju puno bolje upoznati i lakše predviđati njihove ishode. 

Upoznajte se s vjerojatnošću

Matematika igra veliku ulogu u klađenju i priređivanju sportske ponude. Ako želite biti uspješni u klađenju, morate se donekle upoznati i sa samom matematikom iza ponude te pojmom vjerojatnosti određenih ishoda. Kada igrač može sam odrediti vjerojatnost nekog sportskog događaja te je usporediti s kvotama koje su kladionice postavile na taj isti ishod, mogao bi naići na neke izuzetno isplative situacije koje samo čekaju da se iskoriste. Često u krugovima ljubitelja kladionice slušamo o profesionalnim kladioničarima, a ono što definitivno možemo reći za njih jest da su vrsni matematičari. Ponekad su u stanju preciznije od samih priređivača ponude predvidjeti neki ishod i vjerojatnost istoga što im donosi ogromne dobitke.

Ima li šta bolje od fudbala, dobrog zalogaja i dobrog piva da upotpuni ugođaj, a sve to u pravom društvu? Odgovor je naravno „NEMA“ i baš zato MerkurXtip želi da svojim igračima ulepša letnje dane uz predstojeće Evropsko prvenstvo. Svaki novoregistrovani korisnik, koji napravi nalog na sajtu MerkurXtip-a, uplati i odigra minimalno 1.000 dinara u roku od sedam dana od registracije, na poklon dobija gajbu od 24 komada 0.33l „Desetka piva“ i to na kućnu adresu!

 

Reakcije su izuzetno pozitivne i MerkurXtip je već ulepšao dane mnogobrojnim korisnicima, ali se neće tu zaustaviti. Plan je da svako proba „Desetku“ i da predstojeće tople dane provede u društvu sporta i piva, okružen dragim ljudima. POZIV JE I DALJE OTVOREN!

Ovu originalnu ponudu mogu da iskoriste i već registrovani MerkurXtip igrači

U prilog želji MerkurXtip-a da svima rashladi jedan deo leta, govori i činjenica da do gajbe „Desetka“ piva može da se dođe i na sledeći način. Do 15. jula, svaki pogođeni online tiket sa minimalnom uplatom od 100 dinara i ukupnom minimalnom pogođenom kvotom od 24, dobiće gajbu na kućnu adresu.

HappyHour za goste

Ako je gajba nekome ipak prevelika mera, što bi se reklo „gajba je za profesionalce“, svako može da iskoristi novi „Happyhour“ na uplatnom mestu. Sat vremena pre početka svake utakmice na Evropskom prvenstvu, dovoljno je da uplati tiket od minimum 200 dinara i dobije flašu „Desetka“ pivai da se kvalitetno rashladi na licu mesta.

Instagram giveaway

Zapratite MerkurXtip na instagramu i uz malo kreativnosti, u kampanji darivanja, možete da osvojite ne samo pivo, već i televizor. Ima li boljeg načina da se pripremimo za predstojeće Evropsko prvenstvo, nego uz obezbeđeno rashlađenje i LG UHD od 49 inča?!

Sve navedeno je razlog više da MerkurXtip bude svačiji prvi izbor, a „Desetka“ pivo će pomoći da ugođaj kod praćenja bilo kog sportskog događaja bude potpuniji.

Pivo učvršćuje prijateljstva

„Desetka“ je ekskluzivno pivo, powered by Carlsberg, a proizvod je mašte tvorca ovog brenda i želja MerkurXtipa da se i na ovaj način približi svojim korisnicima, da bude uvek blizu. Uostalom, fudbal i pivo spojeni su neraskidivom vezom, a svako od nas treba da sledi taj primer i da, uz pivo, održava stečena prijateljstva.

MerkurXtip, uvek blizu!

Klađenje na ishod sportskih događaja je postalo lako i jednostavno. Sve što igraču treba jeste uređaj sa internet konekcijom. Sa mnoštvom online kladionica na Internetu dostupnih širom svetu, igrači iz bilo kog dela sveta mogu zadovoljiti svoj apetit za kockanjem, a da ne napuštaju udobnost svog doma. Norveški punteri nisu izostavljeni. Zemlja je sportske kladionice dočekala raširenih ruku, zahvaljujući ljubavi građana prema sportu. Da li ste u Norveškoj? Da li tražite najbolje mogućnosti za klađenje koje treba istražiti? Pogledajte bettingselskaper.com za neke zapanjujuće sportove na koje se možete kladiti.

Kako pronaći najbolje norveške kladionice

Što se tiče sportskog klađenja, vaš izbor kladionice može imati značajan uticaj na to da li imate niz pobeda ili poraza. Pre nego što otvorite račun kod bilo koje kladionice, obavezno proverite sve što ona nudi. Neki kritični faktori koji bi trebali odrediti vaš izbor treba da uključuju:

• Kvote za klađenje na sajtu kladionice
• Bonus ponude dobrodošlice, uključujući besplatne opklade
• Uslovi prenosa za bonus
• Metode depozita i podizanja novca
• Brzina isplate

Popularni sportovi na koje se može kladiti u kladionicama Norveške

Iako u Norveškoj postoji puno zakonskih ograničenja za klađenje i ograničene mogućnosti klađenja, sportsko klađenje ostaje popularna rekreativna aktivnost u Norveškoj. Za igrače koji se ne osećaju prijatno sa smernicama i pravilima povezanim s kockanjem u zemlji, korišćenje stranih sportskih kladionica postalo je atraktivan izbor. Mnoge kladionice iz drugih regiona takođe su otvorile svoje veb lokacije igračima iz drugih zemalja, uključujući Norvešku.

To je igračima omogućilo da biraju između različitih kladionica koje nude velike i konkurentne šanse. Zahvaljujući tehnologiji, sve što pojedinac mora da uradi je da se prijavi na internet da bi istraživao veb lokacije različitih kladionica koje nude atraktivne kvote i prilagodljive mogućnosti plaćanja. Kako bi privukli igrače, kladionice svoje platforme čine što atraktivnijim. Pored toga, kladionice na Internetu nude i niz funkcija koje uključuju prenos uživo, klađenje u igri i rezultat uživo. Mnogo kladionica koje nude mobilne aplikacije za preuzimanje, pa se norveški igrači mogu kladiti u pokretu. To čini proces klađenja u Norveškoj vrlo fleksibilan i prikladan.

Fudbal

Fudbal je jedan od najpopularnijih sportova u Norveškoj, kao i u Evropi. Norvežani se izuzetno ponose svojim igračima koji su stigli do različitih timova Premier lige i mnogi se klade na sportove koji uključuju njihov nacionalni tim. Mnogi norveški igrači igraju u velikim evropskim ligama poput engleske Premier lige. Igre poput EPL uživaju veliku gledanost i naravno, mnogi rodoljubivi Norvežani se klade na takve igre.

Ostali popularni sportovi

Ostali popularni sportovi koje pokrivaju kladionice na mreži uključuju Tippeligaen, košarku, bejzbol, tenis, hokej na ledu, kriket, golf, boks, konj, američki fudbal i trke pasa. Tokom zimskih sportova, norveški igrači skloniji su da se klade. Zanimljivo je da mnogi sportski klubovi nude razne zimske sportove da ponude ove igrače.

Zaključak

Klađenje na sport je popularno u Norveškoj. Norveški igrači uvek traže bolja iskustva i više nagradnih platformi za klađenje. Veb lokacije koje ih nude su voljene od strane ljubitelja kladionice u zemlji.

All of the best sports betting products under one brand

Bookielink are a fully-licensed bookmaker who have been operating in the sports betting and gaming industry for over a decade. During that period they have cultivated a reputation as a trusted operator, providing sophisticated products to betting clients throughout the world.

They work with a number of leading technology providers to offer access to some of the best betting products available in the market, with the highest limits and best odds. Bookielink offers products for all user types, from betting tools for sophisticated professional syndicates to exchange and bookmaker products for the more casual bettor. Bookielink is also licensed to offer Skype betting services and account agency services, providing access to additional liquidity that is not available from most brokers.

All Bookielink products benefit from the same market-leading centralised customer support and account management services. Their team is on hand, providing dedicated real-time support, to answer any queries or assist clients with getting the most out of their exceptional products. They have one of the most flexible settlement agreements in the market, using all key merchant tools in addition to Bitcoin to ensure prompt transfers with their clients.

Bookielink also offers a number of opportunities for both new and existing bookmakers agents and affiliates to increase or stabilise their revenues through partnerships. Becoming an agent of Bookielink enables agency owners to monetize their downline effectively by using Bookielinks many bookmakers, exchanges and reporting tools to extract maximum value from their clients. The company’s agency network has been critical to its success so far and they currently have partners spread throughout the world. For individuals without an existing account agency, Bookielink offers a generous affiliate scheme which pays a marketeer and affiliates a fixed or variable fee for referring clients to any of Bookielink’s services.

So, whether you are a bettor looking for the best bookmaker in the market or an agent that wants to maximise the return on their downline, reach out to Bookielink via their website, or email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. to find out more.

Bet Arena

Tabele T1x2

SA ANALIZAMA kompletna tabela »
Mare99 (0)(5/5)34.24 150€
Glija1 (0)(10/16)32.64 50€
Internacional91 (0)(10/15)23.68 30€
Russian Federation (3)(16/19)19.76 10€
BEZ ANALIZA kompletna tabela bez analiza »
Moma* (0)(8/12)78.62 30€
matan7 (0)(9/15)66.00 15€
Kolarov (1)(9/12)64.00 10€
ceda55 (10)(13/19)54.72 5€

Za webmastere

Obogatite sadržaj Vašeg bloga/sajta i postavite bilo koji naš widget kod vas, a potom nam se javite za saradnju kako biste i Vi postavljali linkove od Vaše stranice u našim analizama. Saznajte više

Arhiva tipova i analiza

Budimo u kontaktu

Kontaktirajte nas

[email protected]