Čekao sam da vidim da li će definitivno da objave da li Rubio večeras odmara ili ne. Međutim do ovog trenutka njegov status je i dalje GTD. Imao je određenih problema sa kukom ali još nije izbačena zvanična informacija da li će igrati ili ne. Bez obzira na to Donovan mi je jako dobar tip noćas a i granica je vidim počela da mu skače i wwin je jedina koja ga drži još uvek na ovih 19.5.
Prošli put kada sam tipovao Donovana odigrao je jednu od najlošijih partija u poslednjih par meseci ali se nadam se da će večeras biti drugačiji ishod. Donovan po meni definitivno ROY, Simons je uz njega najozbiljniji kandidat ali mi se čini da je Donovan za nijansu bolji. Na proseku je od 19.2 poena ove sezone i vodeći je strelac ekipe. Imao je dve vezane jako loše partije (na jednoj sam ga tipovao over) sa malo poena i pre svega malo uzetiš šuteva kada je on upitanju. Prošli meč se trgnuo i Hornetsima ubacio 25 poena uz 21 uzeti šut. Dakle partija na kakve nas je navikao poslednje vreme.
Hood je trejdovan i time je upravo jasno pokazala da želi ovom momku da pruži maksimalnu šansu, otvorili su mu mesto u ekipi i verovatno u njemu vide budućnost franšize. Naravno, Donovan je svojim igrama to pokazao i zaslužio svakako. Utah sjajna, vezane 8 pobede i više nego da su ozbiljno istakli kandidaturu za borbu za play off. Jedna od ekipa koja će joj biti konkurent u tom smislu jeste Portland. Domaćin takođe u solidnoj seriji, u poslednjih 9 mečeva imaju 6 pobeda. Sve ovo obećava jako dobar i zanimljiv meč dve ekipe koje su u dobroj formi i koje su konkurenti u toj borbi za play off.
Domaća ekipa najranjivija na SG poziciji. Prosečno primaju 24.2 poena i po tome su među najlošijim ekipama u ligi, 28 po tom pitanju. Donovan će dakle imati najlakši match up i očekujem da ekipa Utah to koristi maksimalno. Ove sezone odigrali jedan meč i Donovan ubacio 28 poena a u tom meču je Rubio dao 30 a noćas kao što rekosmo pod znakom pitanja je. McCollum svakako nije neko ko igra odbranu ozbiljno i očekujem da Donovan ponovo napuni koš Portlanda. Ukoliko Rubio ne bude igra ovaj tip će imati jako veliki value naročito na ovoj granici.
Srećno!

Početak: Ponedeljak, 12.02.2018. 03:00
Tip: Donovan Mitchell 19.5+
Kvota: 1.85
Kladionica: Wwin