Ovo je borba koja me najviše interesuje na večerašnjem UFC Fight Night 125 izdanju u Belemu, iako će biti u uvodnom dijelu programa, borbu očekujemo oko 03.00.
Damir Hadžović je tu dosta veliki outsider na kladionicama, kvota na njega je 3.00, dok je Alan Patirck favorit, a kvota na njega je 1.40.
Bosanski bombarder će danas u borbu ući sigurno motivisan, jer ovo će biti jako važna borba za njega. Omjer u karijeri mu je 11-3, a u UFC 1-1. Na debiju u Zagrebu je izgubio nokautom protiv Mairbeka Taisumova. Ali jako važnu pobjedu je odnio protiv tada favorita i bivšeg Bellatorovog prvaka Marcina Helda. Protiv njega je izgubio prve 2 runde, Held ga je rušio i prebio u GnP. A na početku 3. runde je Damir bacio u trans zaista sve, brutalnim kolijenom. To je bila najvažnija pobjeda Damira u karijeri, a dobio je i bonusa za izvedbu večeri. On je udarač i stand-uper, no protiv Helda smo vidjeli da mu je hrvanje problem, ali zaista vjerujem da je to ispravio i da je pripremljen na hrvanje i grappling Patricka.
Alan Patrick je jako opasan borac, iako sličnog stila kao Held, oba su grapplera, no mislim da je Patrick još uspješniji od Helda u grapplingu. Patrick je na skoru 14-1 u karijeri, a u UFC sjajnih 4-1, a i on je izgubio samo od Taisumova u organizaciji. Ali u stand-upu nije najbolji, boks mu nije baš na najvećem nivou. Ima 2 velike pobjede protiv Makedessia i Raya. Jeste favorit, ali nadamo se da to neće opravdati. Patrick će imati potporu domaće publike svakako. Hadžović treba braniti rušenja i ako uspije pobjeda bi trebala biti tu.
Ovdje treba odigrati keca.
Sretno Damire!

Početak: Nedelja, 04.02.2018. 02:00
Tip: 1
Kvota: 3.00
Kladionica: Bet365