I konačno, glavna borba ovog eventa i najzanimljivija, bar za mene pošto sam veliki ljubitelj teške kategorije. I mislim da će ovo biti jedan teškaški klasik.
Fabricio Werdum (22-1-7, UFC 10-5) je bivši UFC prvak, jedan najvećih boraca teške kategorije ikada, velika legenda MMA. Jedan najboljih grapplera ikada u MMA, vjerojatno i najbolji. On želi nazad pojas i ako ovdje pobjedi, sigurno je da će dobiti borbu za priliku napasti titulu. Nakon što je izgubio od Overeema zbog gluposti, jer ga je čak uzdrmao u stand-upu (što znači da je i dobar udarač), a umjesto da ga je dovršio išao je na rušenje. A mogao je pobjediti. Ali nakon toga se vratio na pobjedničke staze protiv Harrisa, koji je kasnije upao na borbu i Werdum ga završio submisijom nakon nešto više od minute. Ja Werduma stvarno obožavam. Inače on je samo 2x izgubio prekidom, oba puta u 1. rundi ali to protiv velikana kao što su Miočić te Dos Santos.
Marcin Tybura (16-2, UFC 3-1) će se morati još dokazivati, da bi dobio ovakve pohvale. Ali svakako je jako opasan borac. Nakon što je na UFC debiju izgubio, sada ima vezane 3 pobjede. Najveća je ona zadnja protiv bivšeg UFC prvaka Arlovskog nakon sudačke odluke. Bilo je to bodovanje malo sumnjivo, možda su mu sudci čak poklonili pobjedu, no ne bih o tome. Tybura je ipak dobro odradio tu borbu. Njegov stil je isto grappling, ali i u stand-upu se zna boriti, ipak ima 7 pobjeda knock-outom u karieri, 6 submisijom. Jednom je izgubio prekidom u 3. rundi.
Bit će ovo fenomenalan obračun 2 sjajna teškaša. A nadam se da će biti ovdje bar 3 runde.

Početak: Nedelja, 19.11.2017. 04:00
Tip: 2.5+ rundi
Kvota: 1.90
Kladionica: Bet365