Počinje doigravanje MLB lige i to wild-card utakmicom američke lige između New York Yankeesa i Minnesote Twinsa. Ovakav format, odnosno ova jedna wild-card utakmica je uvedena 2012. godine i danas će se igrati 6. put u Američkoj ligi. Yankeesi imaju do sada jedan nastup u wild-card utakmici i to za njih neuspješan budući da su 2015. poraženi od Houston Astrosa kod kuće 3-2. Minnesoti je ovo 1. nastup u ovakvoj utakmici.
Povijest između Yankeesa i Minnesote u doigravanju nije velika, do sada su se sastajali 4 puta, i to sve između 2003.-2010. Mislim da Minnesoti nije drago kad se prisjeti tih serija jer su izgubili sve 4 i s tm da su 2 puta bili počišćeni. Međutim, ovo je je utakmica koja nema nikakve veze s onima prije, timovi su potpuno drugačiji. Rijetko koji igrači iz oba tima imaju uopće iskustvo igranja u doigravanju.
Što se tiče ove sezone bez obzira na večerašnji ishod, obje ekipe će reći da je za njih bila izuzetno uspješna jer ni jedni nisu bili kandidati za doigravanje ove sezone. Minnesota je prošle sezone bila loša, a ove sezone evo ih u doigravanju. Oni su prva ekipa u povijesti koja je ušla u doigravanjes preko 100 poraza u prethodnoj sezoni (oni su ih imali 103). Ove sezone su imali skor 85-77. Minnesota je zadnji put bila u doigravanju 2010. godine, a od tada su u 5 sezona od 6 imali skor od preko 90 poraza u sezoni što govori o njihovoj sezoni ove godine. Yankeesi, kao i Twinsi nisu bili u krugu kandidata za doigravanje. Napravili su tijekom ljeta veliki rebuilt ekipe, ali su mlade snage odigrale fantastičnu sezone i evo već ove sezone došli do doigravanja, a ne kako su i oni samo očekivali za par sezona. Yankeesi su ove sezone imali skor 91-71.
Ove sezon e su se sastajali 6 puta, i tu je u prednosti večerašnji domaćin. Yankeesi su pobijedili u 4 utakmice, a Minnesita u, dakle, 2. Ono što će uliti dodatno samopouzdanje Yankeesima je činjenica da su počistili Twinse sredinom rujna u Bronxu.
Prijeđimo na bacače. Za Yankeese večeras baca Luis Severino. On je ove sezone na omjeru 14-6, ERA 2.98, WHIP 1.04, 230 SO. Ima tek 23 godinei ima najbržu loptu od svih startnih bacača koja ne usporava kako utakmica odmiče. Ove sezone je nastupio 20. rujna protiv Minnesote i dozvolio 3 runa i 5 hitsau 3 inninga. Ovo mu je prva utakmica doigravanja i pokazatelj o kakvom se talentu radi s obzirom da ima samo 23 godine.
Za Minnesotu baca Ervin Santana. Zanimljivo je da je i on, kao i severino iz dominikanske Republike. On je ove sezone na omjeru 16-8, ERA 3.28, WHIP 1.32, 167 SO. On je puno iskusniji od Severina i ima 8 utakmica u doigravanju, od toga 2 starta. U doigravanju je ostvario skor 2-2, ERA 5.56. Santani je ovo najbolja sezona u Minnesoti. s Kluberom iz Clevelanda jedini ima 5 cijelih utakmica u kojima je bacao i 3 bez dozvoljenog runa. Inače nije nešto uspješan protiv Yankeesa s obzirom da u 20 startanih utakmica protiv njih ima omjer 6-10, ERA 5.56. Protiv Yankeesa je ove sezone bacao 18. rujna i dozvolio je 2 runa i 7 hitsa u 5 inninga.
Osim bacača koji su odlični, gledat ćemo večeras i nekoliko sjajnih igrača s obje strane. Posebno bih izdvojio Aarona Judgea iz Yankeesa koji je ostvario 52 homeruna. Samo je Stanton iz Miamia po tome bolji od njega. Ali on udara najjače i najbrže od svih igrača u ligi. Njegove najbrža loptica je išla brzinom 121.1 mph, a od 10 najbrže udarenih loptica ove sezone njegovih je 7. Osim što su njegove lopte najbrže, on ima i najduži home run ove sezone. On iznosi 495 feets (150 m). Drugi najduži homerun je onaj od Gary Sancheza (Catchera Yankeesa) 493 feetsa.
Iz Minnesote izdvojio bih Byrona Buxtona koji je najbolji u ligi u nekoliko kategorija. On je najbrži igrač lige, najbolji obrambeni igrač lige.
Naravno da su Amerikanci napravili anlizu ove utakmice, i to vrlo detaljnu. Po njima su Yankeesi favoriti. I po meni je to tako. udarački su puno bolji od Minnesote. Ove sezone ukupno su postigli 858 runova i samo je Houston bolji od njih po tome, a s 241 homerunom najbolji su u cijelom MLB-u. Minnesota ima 815 postignutih runova i tek 206 homerunova što ih svrtava na tek 16. mjesto od 30 klubova.
Ono što bi moglo biti ključno večeras je naravno bullpen. Bullpen Yankeesa je puno kvalitetniji, ERA iznosi 3.34, dok je kod Minnesote ERA 4.40 i po tome su među lošijim u ligi. I po nekim ostalim pokazateljima Minnesota inma jedan od lošijih bullpena u ligi i tu je ogromna prednost Yankeesima.
Kao što sam već napisao, Yankeesi su favoriti u ovoj utakmicii svakako savjetujem da se odigra na njih ako se već kladite na ishod ove utakmice. Drugi prijedlog je ovaj moj tip, a to je under 8.5 runova. Ovo je izuzetno bitna utakmica za nastavak doigravanja, ono što je još važnije nakon ove utakmice nema popravka i zato mislim da će pitcheri biti izuzetno dobri. ako pogledamo povijest wild-card utakmica od 2012. samo su 2 od 10 završile s preko 8 runova.

Početak: Sreda, 04.10.2017. 02:00
Tip: 8.5 under
Kvota: 1.61
Kladionica: Pinnacle