PAŽNJA: Ne nasedajte na dojave sa Facebooka!

 

Poznato je da su se mnogi blogeri sa blogova preselili na facebook, kao što je poznato da svako može da napravi neograničen broj profila i grupa na ovoj društvenoj mreži. Upravo je ovo idealno za njih da kroz nekoliko lažnih naloga stvore sliku o tome kako je upravo ta grupa ona prava sa "dojavama". Status o novoj dojavi se komentariše od strane tih lažnih naloga, a pohlepnost kod čoveka i želja za brzom i lakom zaradom su mamac da se neko i upeca.

NEMOJTE NASEDATI NA OVO!

Pogledajmo samo jedan primer u moru mnogih.

Charlton England je naziv grupe (namerno smo linkovali, jer ne smatramo ovo kao reklamu za grupu pošto svako ko pročita ovaj tekst znaće o kome je reč, a imate i priliku da prijavite ovog prevaranta, te bi uz veći broj prijava njegova grupa bila ugašena, čime bismo sprečili da neko bude prevaren), a status glasi ovako:

"Naredna namestena utakmica zakazana je za 24.01.2015.Koeficijent je 15.00,sigurnost:100%,placanje iskljucivo pre i posle meca,a o ostalim detaljima,cenama i dokazima svi vec uglavnom znate,molimo da se javljaju iskljucivo ozbiljni kupci.ZAINETERESOVANI INBOX"

Dobro, to nije ništa novo, viđamo to na dosta grupa. Ali pogledajmo bezobrazluk u komentarima:

 

 

Tu su bajke o nekim likovima koji su kao kupili stanove, izvadili su ih teškog života, puno srećnih ljudi, svi nasmejani, ali naravno da nije tako! Sve je ovo pisano sa lažnih profila.

Ulaskom u svaki od ovih profila vidimo da su oni kreirani u vrlo kratkom periodu, krajem novembra 2014. godine. Dakle, svi njegovi "kupci" "dojava" su se registrovali krajem novembra. Sumnjivo, zar ne?! Naravno, dovoljan dokaz da ih je ovaj prevarant sve napravio u ovom intervalu kada je i pravio plan za ovako nešto. Svaki od ovih "ljudi" je lajkovao samo njegovu stranicu (eventualno još jednu), a tu su neki lažni podaci pa vidimo da je neko iz Sarajeva, Novog Sada, Banjaluke, Zagreba i sl. Zanimljivo je i to što je ovaj prevarant mogao da uradi bar toliko da nekome od ovih ljudi stavi kvačice na slovima, pa da ne budu baš svi oni bez ć, č ili ž u imenu i prezimenu.

Pogledajte pri dnu svake slike u kartici gde piše Born...

Verujem da dosta vas već zna za ovakve slučajeve, ali jednostavno, imamo nove generacije mladih koji će nasesti na ovakve prevarante. Smatram da svako ko kupi dojavu na Internetu može sebi odmah staviti magareće uši, da ne pričamo o finansijskim problemima u koje će upasti.

NE VERUJTE NI JEDNOJ GRUPI ILI BLOGU KOJI KAŽE DA IMA DOJAVE I KO IH JOŠ UOPŠTE NAJAVLJUJE UNAPRED?!

Postavite samo logično pitanje, zašto neko ko ima sigurnu dojavu ne ode u više kladionica i stavi veće pare na to?! NE NASEDAJTE NA OVE GLUPOSTI, DOJAVE NA FACEBOOKU NE POSTOJE, MA KAKVE GOD SLIKE I VIDEA RADILI, SVE JE TO MONTAŽA I VRLO LAKO SE MOŽE MONTIRATI I URADITI U PHOTOSHOPU!

izvor: tipovi1x2.net

SA ANALIZAMA kompletna tabela »
Rasha (0)(24/50)39.46 150€
onFire (0)(10/16)39.2 50€
gazda bet (0)(12/17)35.35 30€
PartyManiac (0)(18/34)31.92 10€
BEZ ANALIZA kompletna tabela bez analiza »
Strahan (0)(27/54)89.8 30€
aero aero (0)(28/60)86.34 15€
Acko899 (0)(23/44)85.16 10€
Atletiko Maadrid (0)(27/43)81.94 5€

Za webmastere

Obogatite sadržaj Vašeg bloga/sajta i postavite bilo koji naš widget kod vas, a potom nam se javite za saradnju kako biste i Vi postavljali linkove od Vaše stranice u našim analizama. Saznajte više

Arhiva tipova i analiza

Budimo u kontaktu

Kontaktirajte nas

[email protected]