t1x2.net

LOSE
Tennis / WTA ~ Warsaw (Poland) / 27.07.2023. 13:00

Laura Siegemund - Lin Zhu

TIP: 2 @1.9 8/10 2:0

Pobeda gosta
WTA turnir u Varšavi, 1/8 finala. duel nekada TOP 30 igračice, Njemice Laure Siegemund i otkrovljenja ove sezone, odlične Kineskinje Lin Zhu.
Kineskinja je čitavu karijeru provela oko 100. pozicije, da bi u ovoj sezoni napravila bum, došla do 1/8 finala Australian Opena pobijedivši Marino, Teichmann i Sakkari te pruživši veliki otpor favorizovanoj Azarenki. Da to sve ne bi bilo slučajno, odmah na sljedećem turniru je došla i do prve ATP titule. Skoro pa da je preskočila sezonu šljake koja je njena najgora podloga. Vratila se na travi, stigla do polufinala Birminghama i onda na Wimbledonu nije imala sreće jer je već u 1. kolu izvukla Swiatek. Ipak sada se vraća na svoju omiljenu podlogu, već u 1. kolu je rutinski porazila opasnu sunarodnjakinju Wang u dva seta.

Iako se obje odlično snalaze na tvrdoj podlozi, za mene je u ovom meču Kineskinja favorit, Siegemund zna da padne psihički u meču protiv igračica tipa Zhu, koje vraćaju sve i svašta u teren, a i fizički mislim da u ovom stadiju karijere ne može da isprati Zhu. Bolja forma i bolja sezona su iza Zhu, stil igre koji ne odgovara previše Siegemund, odlično prvo kolo protiv kvalitetne igračice, sve su to razlozi zašto u ovom meču idem na pobjedu Kineskinje.

Sa druge strane Siegemund, u 36, godini života, već na zalasku karijere, niži ranking od trenutnog 153. mjesta nije imala još od 2013. godine. Povrede je već stižu pa je tako preskočila dva mjeseca u periodu Roland Garrosa. Poslije toga par solidnih pobjeda na travi, ali ništa posebno, pobjede su došle u mečevima u kojima se očekivala njena pobjeda. U prvom kolu je savladala domaću igračicu sa pozivnicom organizatora, Chwalinsku, u dva seta.

Aktivni tipovi

Tipster trenutno nema aktivnih tipova.

Bet Builder