t1x2.net

WIN
Tennis / Challenger ~ Zug (Switzerland) / 27.07.2023. 12:00

Jurij Rodionov - Dragos Nicolae Madaras

TIP: TR2:0 @2.1 8/10 2:0

Tacan rezultat u setovima 2:0
Meč Challengera u Zugu, 1/8 finala. Duel osrednjeg Rumuna, Madarasa, 195. igrača svijeta, tipičnog igrača Challenger nivoa kojemu je ovo i maksimalni domet i Austrijanca Rodionova, jednog veoma specifičnog igrača, podložnog velikim promjenama forme. Sposoban je odigrati vrhunski, i na nivou puno više rangiranog igrača, ali nekada odigra i kriminalan meč i ubilježi poraz od igrača koji kvalitetom mu nisu ni blizu. Zanimljivost je da je ovo meč dva ljevoruka igrača.

Madaras je ove sezone maksimalno koristio Futures turnire i to je što ipak kvalitetom prevazišao taj nivo, pa je osvojio čak 10 titula na Futuresima i na osnovu toga došao do TOP 200. Naravno, i to je hvale vrijedan podatak, ali razlika u kvalitetu Futuresa i Challengera je velika, pa on ove sezone na Challengerima osim polufinala u Skoplju nema rezultat vrijedan spomena. I tu treba istaći da je imao strašno dobar žrijeb, pa čim je naišao na kvalitetnijeg igrača, uslijedio je poraz u 2 seta.

Rodionov ove sezone ima titulu sa Challengera u Bielu, također u Švicarskoj kao i ovaj turnir u Zugu, finale sa trave u Surbitonu i još nekoliko veoma solidnih rezultata koji su ga doveli na prag top 100. Iako mu je tvrda podloga nešto bolja, odlično se snalazi i na šljaci. Dobijao je ove sezone na šljaci dosta kvalitetnih tenisera, tipa Ramosa, Altmaiera i Etcheverrya, ali vjerovatno i razlog zašto nije u TOP 100 su mu neki random porazi, koje ako uspije prevazići sigurno ga gledamo u budućnosti u top 100 igrača svijeta. U prvom kolu ovog turnira dobio je odličnog Srbina Međedovića u 2 seta, gledao sam taj meč, odigrao je odlično, pogotovo na servisu, te je neutralisao mladog i nadolazećeg Srbina, ne dopustivši mu nijednu brejk loptu.

Sumirajući, Rodionov je iskusniji igrač na ovom nivou, kvalitetnijeg servisa i forehanda, obojica su ljevaci, pa bi Rodionov trebao da izađe kao pobjednik u cross-court izmjenama sa forehand strane. Očekujem puno više prilika za break sa njegove strane. Plus su ovi uslovi nešto veće nadmorske visine u Švicarskoj, titula, pa odličan ATP turnir u Gstaadu i sada pobjeda protiv odličnog Međedovića znak su da mu uslovi gode pa smatram da je Rodionov u ovom meču izraziti favorit i da će tu ulogu opravdati u dva seta.

Aktivni tipovi

Tipster trenutno nema aktivnih tipova.

Bet Builder