t1x2.net

LOSE
Football / French Ligue 2 / 01.12.2015. 21:00

Dijon - Auxerre

TIP: 1 @1.85 5/10 Kladionicaa: Marathon

U mecu koji je uz duel Red Star-Metz i derbi 17. kola druge francuske lige, Dizon ce ugostiti ekipu Oksera. Susret se igra na stadionu Gaston Zerar (16,098), sa pocetkom od 21:00 cas.

 

Domaci tim ujedno je i lider prvenstva, te sa do sada osvojena 32 boda predstavlja glavnog kandidata za promociju u elitni rang francuskog fudbala. Usled vise postignutih golova od ekipe Nansija, iako imaju jednak broj bodova, oni trenutno zauzimaju celnu poziciju, dok trio vodecih kompletira pomenuti Mec, sa 30 bodova. Iza njih sledi kvartet sa po 24, a potom se nizu timovi sve do poslednjeg Nima, koji je samo zbog kazne na dnu. Jasno je da ce Dizon, Nansi i Mec voditi glavne uloge i do kraja sampionata, a s obzirom da je ostalo jos samo tri kola do kraja prvog kruga, te da su prakticno vec igrali protiv svih mogucih protivnika, sa pravom veruju u visok plasman na kraju, jer ocigledno niko nije mogao dovoljno da ih zaustavi.

 

Sto se domacina tice, trenutno ima odlicnih 10-2-4, a cak 31 postignut gol jasno ide u prilog tezi da su oni najjaci sastav lige. Postizu dva gola po mecu u proseku, nisu besprekorni u defanzivi, ali opet taj napad nadoknadjuje odredjene propuste u zadnjoj liniji. Kod kuce su izvanredni, na osam meceva imaju sedam trijumfa uz poraz od Evijana, medjutim on ne moze umanjiti znacaj svih tih bodova osvojenih pred domacim navijacima. Bukvalno dve trecine poena osvajaju kod kuce i to je ono sto ih vodi ka tituli. Na poslednjih 12 utakmica kod kuce zabelezili su 11 pobeda, neretko uz veliki broj golova. I inace su u odlicnoj formi, u prethodnih sest utakmica samo jednom nisu pobedili, na gostovanju drugoplasiranom Nansiju, dok su poslednje tri utakmice rutinski odradili. Prvo su u kupu izbombardovali nizeligasa Vejle Saon sa 0:9, da bi u ligi nakon tog trijumfa pobedili i Klermon (4:1), pa Pariz (0:3). Informacije o izostancima jos nemam, ali znam da na proslom mecu nisu bili dostupni Bernar (10/0), Rivije (5/0), Tijam (7/2) i Said (5/1), dakle ne bas standardni igraci.

 

Gostujuca ekipa jos uvek gaji nade da moze do trece pozicije i plasmana u prvu ligu, ali kako sezona odmice, sve su dalje od vrha. Istina, vezali su dva trijumfa, ali primera radi, iako su u proslom kolu pobedili Kretej sa 3:1 kod kuce, niti su slavili lako, niti su bili bolji rival. Gol u nadoknadi samo je vizuelno mozda prikazao ubedljivu pobedu, ali gosti su bili opasniji tim od domacina. Mec je na neshvatljiv nacin dozvolio sebi da od Oksera izgubi kod kuce, ali da je to slucajnost pokazali su unistavanjem Burg-Peronjana rezultatom 5:0. Ne omalovazavam poduhvate Oksera, ali ne moze se reci da su to bile kvalitetne utakmice i da su nadigrali protivnike u istim. Pre ta dva kola, imali su niz od pet meceva bez pobede, uz cetiri poraza, pa je jasno da nesto u poslednje vreme ne stima kod njih. I u gostima su slabi, oko sredine tabele, tako da ne ocekujem da ovde pomrse konce najboljem domacinu lige. Sto se njihovih izostanak za ovaj mec tice, jos uvek su nepoznati, ali kao i u slucaju domacina, mogu da kazem ko nije igrao u proslom kolu, to jest u petak. Dakle, u tom mecu u sastavu domacina nisu bili: Diao (13/0, pretpostavaljam da je bio suspendovan), Bertijer (13/2), Bubi (13/0), Fontejn (7/0) i Sila (12/0), pa ocekujem da ni u ovom mecu odredjeni broj ovih momaka ne bude tu, sto bi svakako bio hendikep za trenera gostujuceg tima, Zan-Luka Vanucija.

 

Sve u svemu, smatram da je zahuktali domacin u boljoj situaciji, te blizi pobedi, pa je ja i ocekujem. Igraju vrlo dobro kod kuce, prakticno su nesavladivi i sumnjam da Okser koji se nije istakao kao nezgodan gost moze da im ovde otkine i dva boda. Nisam se odlucio za kombinaciju sa golovima samo zbog tri poslednja medjusobna okrsaja ovih ekipa na ovom stadionu, posto je uvek bilo 1:0, ali sigurno da ima osnova i za 1&2+, pa i za 1&3+. Ipak, druga francuska liga je u pitanju, utorak koji nije fudbalski dan, i ekipe koje su imale mec u petak, pa cu ja sa srednjim ulogom pokusati da predvidim pobedu Dizona. Kvota je u padu.

 

Srecno!

Aktivni tipovi

Tipster trenutno nema aktivnih tipova.

Arhiva tipova

Broj odigranih tipova ovog tipstera za ovaj mesec: 63. Kliknite ovde kako biste ih pogledali.

Bet Builder